Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Briose simple

Durata de utilizare gatit : 20 - 25
Timp de preparare : 10
Total time : 35
Ingrediente:
  • 255 g făină albă
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingură praf de copt 
  • 240 ml lapte
  • 1 ou
  •  bătut puțin 
  • 55 g unt topit
Mod de preparare:

 

Preîncălziți cuptorul la 190° C.

Se unge cu unt tigaia de brioșe.

Amestecați făina, praful de copt, sarea și zahărul într-un bol mare.

Se adaugă oul, laptele și untul amestecând puțin, doar până se formează aluatul; aluatul nu ar trebui să fie neted.

Puneți compoziția în tava de brioșe umplând paharele de brioșe aproximativ două treimi.

Coaceți timp de aproximativ 20 până la 25 de minute.

SFAT: puteți adăuga multe alte ingrediente pentru a face brioșe mai gustoase, precum: afine, unt de arahide și jeleu, ciocolată, smântână și zmeură, miere sau sirop de arțar. Se amestecă ingredientele extra în aluatul pentru brioșe sau se presară deasupra lor.

PUTEȚI FACE BRIOȘE PIZZA (se prepară aluatul de pizza și se amestecă șunca și brânza, apoi se pune compoziția în tava pentru brioșe. De asemenea, puteți
sa pregătiți brioșe cu ou și șuncă pentru micul dejun (amesteci ouăle cu bucați de șuncă și brânza, presari oregano și busuioc).

Autor : Delimano România