Nu ai nici un produs in cos.

Incearca

Briose cu merisoare si lichior de oua

Durata de utilizare gatit : 20
Timp de preparare : 15
Total time : 35
Ingrediente:
  • 5 dl fructe de merisor
  • 200 g zahar
  • 7 dl faina
  • 4 lingurite de praf de copt
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 2 oua
  • 3,5 dl lichior de oua
  • 150 g unt topit
  • 1 dl nuci maruntite
Mod de preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul la 180C.
  2. Se maruntesc fructele de merisor si se acopera cu 100 de grame de zahar. Amestecul se lasa de o parte pentru a absorbi zaharul cat timp prepari aluatul
  3. Intr-un castron separat amesteca impreuna ingredientele solide: faina, celelalte 100 de grame de zahar, praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara.
  4. Intr-un caston separat amesteca impreuna ingredientele lichide: oul, llichiorul de ou si untul topit.
  5. Se varsa ingredientele lichide deasupra celor solide si se amesteca putin.
  6. Trebuie apoi sa incorporezi prima data nucile si apoi fructele de merisor maruntite.
  7. Umpli 18 forme de briosa gresate in prealabil sau 2 forme dreptunghiulare (sau 9 briose si o forma dreptunghiulara). Briosele se coc timp de 14 -20 minute. Franzelutele se coc timp de 35-40 minute (s-ar putea sa fie nevoie sa acoperi painea de briosa cu folie in cazul in care incepe sa se arda prea tare la jumatatea timpului de coacere).
  8. Asteapta sa se raceasca si bucura-te de un mic dejun deosebit! Daca vrei sa congelezi briosele, lasa-le sa se raceasca si apoi pune-le la congelator imediat.

Autor : Delimano