Nu ai nici un produs in cos.

Intra in

Baton Snickers de casa

Baton Snickers de casa
Durata de utilizare gatit : Informatie nedisponibila
Timp de preparare : Informatie nedisponibila
In total : 20
Ingrediente:

Pentru stratul inferior de ciocolata

  • 140g ciocolata cu lapte

Pentru stratul moale de nougat

  • 100ml (sau ⅓ cana + 4 lingurite) apa
  • 275g (sau ¾ cana + 2 lingurite) de sirop auriu (golden syrup)
  • 320g (sau 1cana ½ + 5 lingurite) zahar tos
  • 1 albus de ou
  • un praf de sare
  • 35g (sau 2 linguri ½ + 2 lingurite ½) zahar tos
  • 35g (sau ¼ cana + 2 lingurite ½) zahar pudra, plus zahar pentru pudrat

Pentru stratul de caramel cu alune

  • 330g (sau 1 ceasca) dulce de leche
  • 200g alune prajite si sarate

Pentru stratul superior de ciocolata

  • 40g ciocolata cu lapte
Mod de preparare:

Incepi cu stratul inferior de ciocolata:

1. Captuseste fundul tavii cu hartie de copt.

2. Intr-un vas cu pereti dubli, se topeste usor ciocolata pana cand este topita in intregime. Se toarna ciocolata in vasul captusit si, folosind o spatula de cauciuc sau chiar spatele unei linguri, se intinde ciocolata intr-un strat uniform. Pune-o apoi in frigider.

In timp ce stratul de ciocolata este in frigider poti sa incepi prepararea nougat-ului:

1. Intr-o cratita mare, se amesteca apa, siropul auriu si de 320g (1 ceasca ½ + 5 lingurite) zahar tos. Se incalzeste la foc mic, amestecand pentru a dizolva zaharul.

2. Odata ce zaharul s-a dizolvat, se ridica temperatura si se prinde un termometru pentru zahar de partea laterala a vasului.

3. In acelasi timp, se combina albusul si sarea intr-un castron de marime medie. Se amesteca pana incepe sa se intareasca, apoi se adauga zaharul tos ramas. Se amesteca pana devine alb si spumos.

4. In momentul in care siropul de zahar atinge 122°C/252°F, ia tigaia de pe foc si toarna cate putin din siropul fierbinte in albus, amestecand continuu. La inceput ti se va parea ca albusul nu va fi niciodata in masura sa 'absoarba' cantitatea de sirop, insa vei vedea ca asa va fi. Trebuie doar sa adaugi siropul intr-un fir subtire si sa ai rabdare.

5. Odata ce tot siropul a fost incorporat, se amesteca timp de 1 minut, apoi se adauga incet zaharul pudra si se amesteca bine. Apoi, cu un mixer setat la viteza mare, bati amestecul pana cand devine gros si uscat si este rece la atingere... aproape 10 minute.

6. Ia tava pentru negrese cu ciocolata din frigider si intinde nougatul pe deasupra. Cu ajutorul unei spatule de cauciuc, intinzi nougat-ul uniform in tava, apoi treci mainile prin zahar pudra si, folosindu-te de ele, se apasa nougat-ulul intr-un strat uniform.

7. Permite nougat-ului sa se odihneasca si sa se usuce peste noapte.

A doua zi, poti continua cu stratul de caramel cu arahide:

1. Intr-un castron cu pereti dubli, se incalzeste usor dulce de leche-le pana se inmoaie. Fii cu ochii pe el, pentru ca nu trebuie sa se infierbante. Totusi e in regula daca e un pic caldut. Se amesteca alunele sarate si se lasa sa se raceasca pana la temperatura corpului.

2. Odata ce amestecul s-a racit suficient, intinde-l cu lingura deasupra stratului de nuga. Folosind spatele unei linguri, intinde caramelul intr-un strat uniform. Se pune in frigider pentru a se odihni aproximativ 30 de minute.

In acelasi timp, topeste niste ciocolata:

1. Intr-un vas cu pereti dubli, se topeste ciocolata pentru stratul superior de ciocolata. Se toarna deasupra stratului de caramel/arahide racit si se intinde intr -un strat uniform cu o lingura sau o spatula de cauciuc. Se pune in frigider pentru a se odihni aproximativ 1 ora.

Pentru a servi:

1. Folosesti un cutit fierbinte pentru a taia batoane de Snickers individuale, sau taiate in felii subtiri (am postat aici o imagine a modului in care ar trebui sa arate!). Pot fi pastrate intr-un container etans, cel putin cateva zile, poate si mai mult, dar ale noastre au rezistat putin!

Autor : Delimano